Οι χρήσεις των θυρών πυρκαγιάς σε εμπορικούς χώρους

 

Οι πυροστεγείς θύρες αποτελούν ουσιαστικό μέρος του συστήματος πρόληψης πυρκαγιάς και ασφάλειας κάθε κτηρίου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πυρασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικούς σκοπούς. Η κατανόηση των χρήσεων και των κανονισμών που περιβάλλουν αυτές τις πόρτες είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις. Οι δύο κύριοι τύποι είναι εκείνοι που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τη διάδοση της πυρκαγιάς και εκείνων που χρησιμοποιούνται σε πυρκαγιές. Επιπλέον, ειδικές πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ένα κτίριο όπου στεγάζονται ευαίσθητες ουσίες ή εξοπλισμός.

Οι πυροστεγείς θύρες λειτουργούν για να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν τη διάδοση της φωτιάς Πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σφραγίδες που εμποδίζουν την εξάπλωση του καπνού, ο οποίος είναι ο κύριος δολοφόνος στις πυρκαγιές. Αυτές οι πόρτες διαθέτουν διαφορετικές προδιαγραφές με τα περισσότερα τυποποιημένα μοντέλα που προσφέρουν περίοδο προστασίας 30 ή 60 λεπτών για διαφυγή ή διάσωση. Για ευαίσθητες ή υψηλού κινδύνου περιοχές ενός κτιρίου συνήθως συνιστώνται πόρτες 60 λεπτών. Για αυτόν τον τύπο περιοχής μπορεί να είναι λογικό να τοποθετείτε κλειδαριές για να περιορίσετε την πρόσβαση στο διορισμένο προσωπικό. Οι πόρτες που προσφέρουν προστασία 30 λεπτών είναι κατάλληλες για διαδρόμους, γραφεία ή άλλους γενικούς χώρους του κτιρίου, όπου η πλειοψηφία του προσωπικού ή οι πελάτες χρειάζονται πρόσβαση. Όλες οι πόρτες που προσφέρουν πυροπροστασία λειτουργούν με πολύ απλό τρόπο περιορίζοντας τον αέρα σε πυρκαγιά και επιβραδύνοντας την πρόοδό του. Αριστερά ανοιχτά γίνονται άχρηστα! Για το λόγο αυτό, οι αυτόματες κλειστές πόρτες είναι συνήθως τοποθετημένες σε αυτές τις πόρτες και όλοι πρέπει να φέρουν σήμανση για να τα αναγνωρίσουν. Άλλα αυτοματοποιημένα συστήματα περιλαμβάνουν τις πόρτες με κουμπιά που ανοίγουν μόνο όταν ενεργοποιούνται και κλείνουν αυτόματα.

Αγορά ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα διακοσμητικό άγγιγμα στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το τζάκι.

Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το τζάκι σας. Κρατώντας τις πόρτες κλειστές κατά τη χρήση του τζακιού θα αποφευχθεί η εκτόξευση ζεστού τέφρας και αλεξίπτωτων από το τζάκι και η εκκαθάρισή του στο δάπεδο ενδεχομένως να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τύποι Πόρτων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπάρχουν μερικοί τύποι πόρτες τζάκι με γυαλί που οδηγούν το πακέτο σε τόσο δημοτικότητα και αποτελεσματικότητα. Το γυαλί συνήθως μετριάζεται για να αντέξει τη θερμότητα του τζακιού, αλλά για να επιτρέψει την ακτινοβολούμενη θερμότητα να έρθει ακόμα και να επιτρέψει τη δυνατότητα να απολαύσει βλέποντας τη φωτιά.

Το γυαλί είναι συχνά πλαισιωμένο με κάποιο είδος μεταλλικών συνόρων, ο ορείχαλκος ή ο ανοξείδωτος ευνοείται. Οι πόρτες συνήθως αρθρώνονται και κρατούνται κοντά από έναν ισχυρό μαγνήτη που βρίσκεται στις πόρτες και στο τζάκι. Μια λέξη προειδοποίησης σχετικά με τις γυάλινες πόρτες τζάκι αν και είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο τζάκι θα πρέπει να προσέχετε ότι το τζάμι θα πάρει πολύ ζεστό όταν το τζάκι είναι σε λειτουργία και θα πρέπει να λαμβάνεται προσοχή κατά τη φόρτωση ξύλου στο τζάκι για να αποφύγετε το χτύπημα πόρτες και πιθανώς να τα θρυμματίσει.

 

Updated: June 26, 2019 — 6:42 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *